Glas in lood bestellen – 5 eenvoudige stappen

Wij begrijpen dat glas in lood bestellen online veel vragen kan oproepen. Daarom geven wij graag vijf bruikbare tips zodat je eenvoudig het gewenste bovenlicht, deur-, of raampaneel kan bestellen. Of wil je wellicht eerst weten waarom glas in lood besteld wordt.

Wat kost een glas in lood paneel?

De kosten van het paneel is afhankelijk van jouw keuze in maatvoering en soort(en) glas. Bij elk product staat een vanafprijs, deze wijzigt wanneer je een andere maat invoert of een keuze maakt in glas. Zo weet je altijd wat een paneel kost voordat je hem bestelt.

Tip 1. Controleer de locatie van het paneel

Waar ga je het glas in lood paneel plaatsen? Controleer of het kozijn nog goed is en bijvoorbeeld geen rot resten heeft.

Tip 2. Kies een stijl die past bij het interieur en gebouw

Glas in lood wordt al eeuwenlang toegepast in gebouwen en woningen, waardoor er vele verschillende stijlen zijn ontstaan. Wij bieden jou de meest populaire modellen, maar je kunt ook een eigen ontwerp aanleveren.

Twee van onze populaire modellen zijn Birmingham en Manchester. Beide hebben een rustig ontwerp met een keuze uit een ruim aantal kleuren. Deze ramen passen perfect bij zowel nieuwbouw als in woningen met een jaren 30 bouwstijl.

Kijk daarom vóór het glas in lood bestellen en opmeten eerst naar welke stijl je het mooiste vindt en welke het beste past bij jouw woning of het gebouw.

Extra tip: bestel al je ramen en deurpanelen in de zelfde stijl voor een mooi totaalbeeld.

Voorbeelden van deurpanelen

Tip 3. Onzeker over de kleur? Bestel eerst een proefstukje

Bij elk glas in lood paneel kan je kiezen uit verschillende kleuren. Sommige speciaal gebrandschilderd volgens eeuwenoude technieken. De kleuren zoals gezien op de website kunnen daardoor in werkelijkheid iets afwijken. Om zeker te zijn dat de gekozen kleuren passen bij jouw interieur en kleurenspectrum, kan je bij ons kleuren proefsets bestellen. Zo bent je altijd zeker dat gewenst effect gerealiseerd zal worden met het paneel. Meer over kleuren: kleurinformatie

 Tip 4. Noteer de dagmaat en maak foto’s

Om het paneel perfect passend te maken voor jouw deur, kozijn of raam, hebben wij altijd minimaal de dagmaat nodig. Ook ontvangen wij graag beeld van de situatie om je hier eventueel nog verder in te kunnen adviseren. Zowel de maatvoering, als de beelden kan je bij de bestelling toevoegen of per mail sturen. Meld dan wel jouw bestelnummer in het onderwerp.

De volgende maatvoering ontvangen wij graag van jouw paneel:

  • De dagmaat
  • De sponningmaat (ter controle)

Tip 5. Geef aan als je meerdere ramen los besteld

Soms komt het voor dat onze klanten de panelen los van elkaar bestellen. Bijvoorbeeld eerst voor de eerste verdieping en vervolgens een paar maanden later voor de tweede verdieping. 

Omdat wij onze glas in lood ramen op maat maken, worden de glaasjes per raam optimaal gesneden. Als er meerdere panelen in een huis gesneden worden houden wij de maatvoering van de glaasjes overal zoveel mogelijk gelijk, zodat een sereen totaalbeeld ontstaat.

Het is daarom handig als je bij een bestelling aangeeft wanneer je eerder iets hebt besteld of in de toekomst meer verwacht te bestellen.

Meer uitleg nodig voor dat je start met glas in lood bestellen?

Neem gerust contact op met onze adviseurs als je meer uitleg wenst over glas in lood ramen of vragen hebt over de glas in lood kosten. Bekijk voor de volledigheid ook onze pagina veel gestelde vragen en lees onze inmeet informatie.