Kleuren glas

Wij ontvangen regelmatig klanten in ons atelier om hen te adviseren over de te gebruiken kleuren in hun glas in lood panelen. Heb je advies nodig, schroom niet om contact met ons op te nemen voor een bezoek aan ons atelier.

Wil je liever thuis rustig de kleur(en) bekijken? Bestel dan een van onze kleurenstalensetjes, je krijgt dan, van gekozen glassoort, alle door ons aangeboden glassoorten een klein staaltje opgestuurd.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat de kleuren, zeker in buitenramen, altijd half zo fel van kleurintensiteit zijn dan wanneer ze op een witte ondergrond liggen. 

Ons advies is dan ook om niet voor te zachte tinten te kiezen omdat deze na het plaatsen van het glas in lood paneel vaak bijna blank lijken en het beoogde effect deels verloren gaat.

Een tweede tip is het kiezen voor een en dezelfde glassoort voor alle onderdelen in een paneel. Dus kies voor alleen Wissmach Mystic, Echt Antiek of Tisch. Combinatie met blank floatglas met een kleur is wel aan te raden.

Onderstaand vind je de door ons geadviseerde én meest toegepaste kleuren per soort glas

Echt Antiek Glas

Dé absolute aanrader in een glas in lood paneel is het antiek mondgeblazen glas. Dit glas bevat de, voor mondgeblazen glas, kenmerkende belletjes en een kleurnuancering omdat het glas niet overal even dik is.

Wissmach Mystic Glas

Een mooi en discreet effect wordt behaald met Wissmach Mistic glas, dat in een groot aantal kleuren leverbaar is. Met haar wolkachtige structuur, in het glas, krijg je een authentiek effect. Denk bijvoorbeeld aan badkamer, toilet, voordeur.

Overige Glassoorten

Als basis glasvulling kan je kiezen voor Blank Floatglas. Dit is een relatief simpele glassoort, welke niet in kleur leverbaar is en goed combineert met zowel Antiek als Wissmach Mystic glas. Tisch glas is een gewolkte glassoort van een betere kwaliteit.