Waaruit bestaan de glas in lood kosten?

De prijs van een product is belangrijk in jouw keuze voor aanschaf. Dus dan vraag jij je ook vast af, waarop zijn glas in lood kosten eigenlijk op gebaseerd? Zeker bij het kopen van een maatwerk product die nog ambachtelijk geproduceerd wordt, is dit soms moeilijk uit te leggen. Toch hebben wij het gedaan omdat wij het belangrijk vinden dat je weet waarvoor je betaald.

Hoe wordt een paneel gemaakt: wij leggen het graag uit

Onze panelen worden volgens eeuwenoude technieken samengesteld en gemaakt. Dat betekend dat alles nog altijd ambachtelijk met de hand vervaardigd wordt. Op deze manier kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit leveren en garanderen. Afhankelijk van het ontwerp kost het onze glaszetters gemiddeld 3-4 uur, per paneel, om glas in lood ramen te maken. Om de glas in lood kosten te begrijpen, zie onderstaand het hele proces voor het maken van een paneel:

Productieproces filmpje

  • Eerst worden alle glaasjes in de juiste maatvoering gesneden en op de werkbank klaar gelegd;
  • Nu het ontwerp op tafel ligt wordt het randlood op maat geknipt en elk glaasje omlijst;
  • In het randlood wordt ook staal gebruikt zodat het raam goed stevig wordt;
  • Wanneer alle glaasjes in het lood, loodrecht, liggen. Wordt het lood glad gestreken tegen het glas;
  • Nu worden alle soldeerpunten ingeolied zodat de tin, waarmee het gesoldeerd wordt, goed hecht aan het lood;
  • Vervolgens wordt het paneel goed schoongemaakt, zodat deze vetvrij is;
  • Met een borstel wordt nu loodkit over het paneel verdeeld, ingewerkt en weg gepoetst. Dit maakt het paneel bijvoorbeeld tochtvrij en stevig;
  • Hierna wordt het lood gepatineerd, dit geeft het lood zijn donkere authentieke kleur.

Voor elk budget en smaak het juiste paneel

Om jou zoveel mogelijk tegemoet te komen in jouw keuze, hebben wij onze webshop speciaal ingericht. Na jouw keuze in model, kan jij je raam of deur volledig samenstellen tot gewenst ontwerp. Kies bijvoorbeeld welk soort glas: antiek glas of Wissmach Mistic. Vervolgens kies je uit een ruim aantal beschikbare kleuren. Twijfel je over welke kleur het beste past bij jouw interieur of woning? Bestel dan eerst een van onze kleurenproef setjes, bij deze aanschaf krijg je meteen een kortingscode die je kunt gebruiken bij de aankoop van jouw paneel.

Glas in lood kosten per productcategorie

Hoeveel kost een deurpaneel?

Bij ons koop je al een mooi en stijlvol smal deurpaneel set vanaf €142,53. De bredere deurpanelen zijn wat voordeliger omdat daar grotere stukken glas voor gebruikt wordt, namelijk vanaf: €62,10. Als derde optie heb je nog een drieluik, deze worden verkocht vanaf: €69,82.

Hoeveel kost een raampaneel?

De raampanelen zijn er in verschillende ontwerpen en de prijs varieert. Grootste invloed op de prijs bij ramen is de breedte en dus ook het aantal glaasjes. De vanaf prijs voor een glas in lood raam bedraagt: €77,40. Ga naar de categorie raampanelen voor alle mogelijkheden en glas in lood kosten van onze ramen.

glas in lood kostenHoeveel kost een bovenlicht?

Bovenlichten zijn vaak iets kleiner in de maatvoering, echter worden ze vaker uitgevoerd met veel versieringen. Bijvoorbeeld . Kosten voor een eenvoudig bovenlicht starten vanaf: €27,73. Kijk bij bovenlichten voor alle mogelijkheden en prijzen.

Waarom een glas in lood raam?

Het toepassen van kleine glaasjes in een raam is natuurlijk geen noodzaak meer nu dat de technieken zover zijn, dat er ook ramen uit een stuk gemaakt kunnen worden. Toch geeft een raam voorzien van meerdere glaasjes, eventueel in kleur, een speciale sfeer. De uitstraling en vooral het lichtinval maakt een glas in lood raam een bijzondere toevoeging op het interieur. Graag geven wij je nog meer redenen je waarom glas in lood  zou toepassen, maar eigenlijk moet je het gewoon persoonlijk beleven.

Restauratie; een voordelige optieglas in lood kosten

De levensduur van glas in lood is circa 80-100 jaar. Ramen kunnen dus generatieslang meegaan. Toch komt het weleens voor dat men een gedeelte glas moet herstellen of dat er reparatie nodig is aan het lood. De voordeligste optie is dan om te kiezen voor restauratie. Waarbij wij de glaasjes, zover mogelijk, hergebruiken. Dat spaart op de glas in lood kosten, omdat je bijna alleen betaalt voor de manuren besteed aan jouw paneel. Met restauratie houdt jij het authentiek en blijven de originele elementen van de woning of het gebouw prachtig bewaard. Neem contact op voor meer informatie.

De laatste loodjes wegen het zwaarst

Voor het verzenden van onze glas in lood panelen worden er speciale houten kisten gemaakt. De kisten maken wij voor elk paneel afzonderlijk en ze beschermen zowel het glas als het lood tijdens de transport.  Door dit zorgvuldig te versturen kunnen wij jou garanderen van een breukvrije levering.

Doorgaan naar bestellen