Glas in lood ramen voor elke situatie!

Glas in lood ramen kom je overal tegen. Het verfraait woningen, bedrijfspanden, kerken, bibliotheken en andere historische gebouwen. De geschiedenis van glas in lood gaat dan ook ver terug in de tijd. Wat ons werk dan ook zo bijzonder maakt, is dat de werkwijze van glas in lood ramen maken nog veel hetzelfde is gebleven. Naast bewakers van deze kunstvorm willen wij dan ook graag blijven bijdragen aan het verfraaien van gebouwen.

Soorten glas in lood ramen

Let eens op glas in lood om je heen en het zal je opvallen dat er veel verschillende soorten ramen zijn. In oudere gebouwen zoals kerken bestaan de ramen vaak uit verschillende secties, kleine ramen, die samen het geheel vormen. De reden daarvoor is dat vroeger glas niet uit grote stukken gemaakt konden worden, ook is dit een stevige oplossing.

Ramen en bovenlichten

In woningen zie je vaak kleine ramen boven een groter raam of deur. In volksmond noemt men dit ramen, de juiste benaming is echter een bovenlicht. De naam komt van hun functie, namelijk om licht van boven naar binnen te brengen. Dit deed men vroeger om diepe langere gangen of kamers met weinig ramen alsnog goed te kunnen verlichten.

Welke modellen zijn geschikt voor een groter oppervlak?

Tegenwoordig zien wij bij nieuwe woningen dat de glas in lood ramen steeds groter worden. Een jaren dertig bouwstijl wordt gecombineerd met nieuwe technieken. Echter zijn niet alle stijlen daarvoor geschikt. Het (rand)lood moet het glas voldoende stevigheid bieden. Geschikt voor grotere oppervlaktes zijn de volgende modellen: Bradford en Bristol.

Onze verschillende raampaneel stijlen

Wij hebben een ruim aanbod aan verschillende modellen raampanelen. Kies voor een meer traditionele met: Birmingham en London. Of kies juist voor een strakke uitvoering:  Glasgow of Brighton). Bij Glas-in-lood-online.nl hebben wij ruim acht ontwerpen en stijlen. Wanneer je voor je klant of jouzelf een passende stijl hebt gevonden, kun je naast ramen ook kiezen voor passende glas in lood deurpanelen en bovenlichten.

Eigen glas in lood ontwerpen

Als architect of interieurontwerper weten wij dat persoonlijke inbreng belangrijk is. Hoe mooi is het om jouw persoonlijke touch te geven aan de ramen. Wij produceren daarom ook zonder probleem eigen ontwerpen voor onze klanten. Én voor dat wij iets in productie nemen, zal je altijd eerst een tekening ontvangen waarop jij jouw akkoord geeft. Dus heb je een idee, neem dan gerust contact op dan werken wij deze samen uit tot een waar kunstwerk.

Restauratie: het herstellen van glas in lood ramen naar hun oorspronkelijke glorie

Naast de productie van nieuwe panelen voeren wij ook veel restauratie uit. Wij kunnen elk raam terugbrengen tot hun oorspronkelijke waarde. Hiervoor werken wij veel samen met kerkbesturen en aannemers die gebouwen renoveren. Je kunt bij ons terecht voor het vervangen van glaasjes, ook gebrandschilderde glaasjes. Tevens voor het maken van een volledig nieuw frame. Het randlood wordt dan compleet vervangen waardoor de glaasjes weer perfect op hun plek zitten. Het mooie van dit werk is dat mensen vervolgens weer 80-100jaar kunnen genieten van de vaak religieuze verhalen en kunstschilderingen.

glas in lood ramenEen serie glas in lood ramen nodig? Vraag dan een offerte aan

Heb je interesse in een serie van glas in lood ramen in een bepaald model of eigen ontwerp? Neem dan contact op voor het laten maken van een offerte. Wij kunnen dan een passende prijsaanbieding maken voor jouw klanten.

Offerte aanvragen

Doorgaan naar bestellen