Waarom glas in lood onze passie is

Wat wij het allermooiste vinden aan ons vakmanschap, is de sfeer die een paneel met glas in lood creëert in een ruimte. Hoe het lichtinval de ruimte vult en de magie die iedereen dan ervaart. Dat wij daarin elke dag, de afgelopen 20 jaar, mogen bijdragen, dat maakt ons werk zo betekenisvol. Heb je meer overtuiging nodig waarom glas in lood perfect is voor jouw woning of project? Wij lichten het graag nader toe.

Een paneel van begin tot eind

Ambachtelijk werk is een passie. In onze atelier produceren wij al onze panelen altijd van begin tot eind. Elk stukje glas wordt vakkundig opgemeten en gesneden in de juiste maat voor een perfecte pasvorm. Iets wat bij restauratie soms best uitdagend kan zijn en waarvoor verschillende technieken gebruikt worden zoals: brandschilderen. Wij genieten, net als onze klanten, van het eindresultaat en zijn trots op ons werk!

Persoonlijke benadering staat voorop!

Van oudsher zijn wij het aanspreekpunt voor alle vragen van kerkbesturen, architecten, bouwbedrijven en schildersbedrijven. Of het nu gaat over restauratie of nieuwe panelen. Ook weten steeds vaker particulieren ons rechtstreeks te vinden voor hun glas in lood ramen.glas-in-lood-bovenlichten

Om onze deskundigheid en ervaring optimaal te kunnen inzetten, vinden wij het belangrijk om samen met jou te werken naar het eindresultaat. Daarom hebben wij graag persoonlijk contact en hechten wij grote waarde aan klantvriendelijkheid. Aarzel niet contact op te nemen wanneer er vragen zijn over de maat of uitvoering.

Kwaliteit die generaties lang meegaat

Wij kiezen altijd voor kwaliteit om het mooiste resultaat en de langste levensduur te garanderen. Alle panelen die wij leveren zijn daarom standaard tweezijdig gekit én gepatineerd.

Isolatieglas krijgt een speciale behandeling

Ten opzichte van bovenstaand wordt voor inbouw in isolatieglas(dubbelglas), de panelen alleen gepatineerd. Het tweezijdig kitten is dan niet meer nodig, omdat het glas niet meer blootgesteld wordt aan weer en wind. Daarnaast kan de temperatuur in isolatieglas gemakkelijk hoog oplopen en bestaat er een smelt risico van de kit.

Mits correct of door ervaren glazeniers gezet, gaat ons ambachtelijke glas in lood zeker 80 tot 100 jaar mee.

Historie en geschiedenis van glas in lood

Glas in lood wordt al sinds de middeleeuwen toegepast en dat de populariteit hiervan nog altijd blijft groeien. Ook in nieuwbouwwoningen en openbare gebouwen. Dit heeft deels te maken met de rijke geschiedenis en historie van glas in lood. Maar vooral omdat het nu tegenwoordig weer erkent wordt als kunstvorm.

Brandschilderen: het verkleuren van glas

Door de vele mogelijkheden in brandschildertechnieken en bijzondere glassoorten kunnen tegenwoordig uiteenlopende kunstwerken gerealiseerd worden, zowel modern als klassiek. Dat zie je ook terug in ons assortiment, want naast keuze in kleuren glas, is er ook een brede keuze in verschillende panelen.

Speciaal maatwerk

Waarom glas in lood bij ons bestellen? Wij breiden met regelmaat ons assortiment uit met nieuwe ontwerpen en kunnen ook projectspecifiek voor jou een paneel maken. Stuur ons de tekeningen van jouw eigen ontwerp toe en neem persoonlijk contact op voor het doorspreken van het project en jouw wensen.

Meer informatie nodig?

Heb je vragen over onze producten of ben je niet zeker welk paneel het beste past in de deur, raam of bovenlicht? Neem dan contact op via info@glasinloodonline.nl, onze glaszetters staan jou graag te woord.

Ook geven wij graag uitleg hoe het bestellen van glas in lood eenvoudig kan in maar 5 stappen.