Isolatieglas

Om de uitstraling van glas in lood te combineren met een goede warmte isolatie is het mogelijk glas in lood te monteren in isolatieglas

Er gaat echter wel iets van de uitstraling verloren, omdat de structuur van het glas in lood niet meer zo goed te zien is. Daarentegen is bijvoorbeeld het onderhoud hierdoor heel simpel en snel te doen zonder dat het eventuele leksporen achterlaat.

Om het paneel in dubbelglas in te laten bouwen, zijn er een aantal aanpassingen nodig:

Niet kitten

Allereerst worden de glas in lood panelen niet tweezijdig ingewassen met kit, enerzijds is dit overbodig bij inbouw in dubbelglas en anderzijds kunnen de temperaturen tussen dubbelglas zodanig oplopen dat de kit vloeibaar wordt en er strepen ontstaan

Randlood

Verder worden de glas in lood panelen niet voorzien van het standaard H profiel randlood maar van een Y profiel randlood.

Patineren

Tot slot wordt het al het lood voor inbouw gepatineerd waardoor het lood niet langer de nieuwe zilveren kleur heeft maar direct de kenmerkende donkere bijna zwarte kleur. Na het Patineren laten wij het glas in lood paneel minimaal 1 week uitdampen voordat het wordt ingebouwd in dubbel glas.

Kwaliteit

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen bouwen wij uw glas in lood paneel niet zelf in in dubbel glas, maar laten wij dit uitvoeren door een gerenommeerd isolatieglas producent. Deze beschikt over de juiste kennis en absoluut zuivere ruimtes zodat er geen vuil tussen het isolatieglas komt. Om een lelijke inkijk te voorkomen laten wij de rand tussen het isolatieglas standaard en zonder meerprijs altijd in het zwart uitvoeren.