Glas in lood

Een paneel met glas in lood, creëert een fijne sfeer in de ruimte. Of het nu een herenpand, rijtjeswoning of vrijstaand woning uit de jaren 80 betreft, door de vele mogelijkheden kunnen uiteenlopende kunstwerken gerealiseerd worden, zowel modern als klassiek. Het glas zorgt voor een authentieke uitstraling bij elke woning. Het lichtinval vult de ruimte wat als magisch ervaren wordt. Verander jouw woning in een kunstwerk en ervaar de magie die iedereen ervaart met glas in lood. 

Kleur je woning

Glas in lood kleurt jouw woning door het licht dat het glaswerk geeft. Bij Glas In Lood Online kan je kiezen uit verschillende kleuren en ontwerpen. Wanneer je precies weet wat je zelf wil, kan je ook een eigen ontwerp aanleveren. Het kunstwerk wordt direct vervaardigd op ambachtelijke wijze.  Echter is het wel belangrijk rekening te houden dat de kleuren, zeker bij buitenramen, altijd half zo fel van kleurintensiteit zijn dan wanneer ze op een witte ondergrond liggen. Kies daarom ook niet voor te zachte tinten, maar voor een en dezelfde glassoorten voor alle onderdelen in een paneel. Zo behoud jij het magische effect!

Winterproof

Glas in lood wordt vaak beschouwd als de boosdoener in de wintermaanden. Het glas isoleert namelijk hetzelfde als enkel glas. Gelukkig zijn er verschillende opties om toch warm te zitten tijdens de winter. Zo kan het glas gecombineerd worden met een goede warmte-isolatie door glas in lood dubbel glas te monteren of isolatieglas te plaatsen tussen glas in lood. Je verliest hierdoor minder warmte en bespaart veel op de stookkosten. Een perfecte oplossing dus! Ook gaat het plaatsen tussen isolatieglas tocht tegen. Normaal glas in lood kan namelijk wind doorlaten als het glas wat veroudert.

Producten

Glas in lood kan in diverse producten worden gezet. Maak een keuze uit verschillende soorten deurpanelen, bovenlichten of raampanelen. Deurpanelen zijn leverbaar voor een ensuite deur, twee smalle panelen, een groot paneel of een drieluik set. Deze worden standaard voorzien van staallood voor extra stevigheid. Daarnaast kitten en patineren we het glas kosteloos.

Soorten glas 

Om de uitstraling van het glas te combineren met een goede warmte-isolatie, is het mogelijk om het glas te monteren in isolatieglas. Hierbij heb je de mogelijkheid te kiezen voor isolatieglas in kunststof of aluminium kozijnen. Wanneer je een hoge isolatiewaarde wil hebben, kan ook gekozen worden voor HR++ isolatieglas. Ook afwijkende samenstellingen, denk aan een afwijkende spouw, vorm, triple en glasdikte, van het isolatieglas zijn mogelijk. Daarnaast leveren wij verschillende kleuren. Natuurlijk is het niet makkelijk om een kleur te kiezen, vandaar dat wij ook kleurenstalensetjes aanbieden. Klik hier om onze geadviseerde en meest toegepaste kleuren te zien per soort glas.

Wil jij jouw woning voorzien van karakter? Bestel dan glas in lood panelen in de juiste maat met eigen keuze in kleur en glas! De ambachtelijk gemaakte raam- en deurpanelen worden gegarandeerd breukvrij verzonden.

Neem gerust contact op met onze adviseurs voor meer informatie.