Restauratie van Glas in lood

Wil je je huidige paneel laten isoleren of vertoont jouw huidige glas in lood paneel mankementen? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Warmte verlies
  • Beschadigd lood
  • Gescheurde soldeerpunten
  • Lekkage of rammelt het paneel

Het glas van bestaande glas in lood panelen kunnen vaak her gebruikt worden door enkel het paneel te voorzien van nieuw lood. 

We halen het paneel volledig uit elkaar en zorgen dat deze als nieuw verlood en afgewerkt wordt.

glas in lood kosten

Een goed gerestaureerd paneel kan wel 80-100 jaar mee

100% compleet

Ook bij ontbrekend glas zorgen wij dat we het perfect passende glas weer toegevoegd wordt. Als we deze niet in huis hebben zal het speciaal ingekocht worden. Deze werkzaamheden voeren we altijd in overleg uit.

Glas in lood isoleren 

Het hele huis goed geïsoleerd en warm? Zorg dat er ook via de glas in lood panelen geen warmte ontsnapt. 

Als je voor isolatie kiest wordt het paneel dikker en zal de maatvoering van het paneel iets aangepast moeten worden. Bij het verkleinen kijken we altijd goed naar het patroon, om te zorgen dat het aanzicht niet zal wijzigen. Hierdoor past alles weer perfect in het kozijn.

Kosten restauratie

De kosten van restauratie zitten voornamelijk in het aantal stukken glas. Voor een prijsaanvraag zijn de globale afmetingen voldoende + een foto van binnen naar buiten gemaakt. Dit geeft ons inzicht in de glassoort, verdeling en kleur. 

Monumentale panden en kerken restaureren

Veel van de monumentale panden in Nederland hebben glas in lood, hier komt dus regelmatig restauratie voor. Elk monument vraagt zijn eigen aanpak, dit maakt het ook juist leuk. De ene keer zit het in hout en dan weer in steen.

Uit respect voor het monument komen we altijd langs op afspraak om het paneel en de bevestigingspunten te bekijken. Hierop baseren we de offerte.

Daarnaast hanteren we altijd de uitvoeringsrichtlijnen voor restauratie in monumentale panden.